Kokkeskole

Kokkeskole.

På disse kurser lærer I at lave 4-5 lækre hverdagsretter, og vi ser på, hvordan god forberedelse kan gøre dit hverdags- og weekendkøkken meget nemmere. Vi træner og laver mad, der smager himmelsk, uden at du behøver at bruge flere timer i køkkenet.

-1 Vi arbejder med forberedelsesdelen, som er grundlaget for alt god madlavning.

-2 Vi taler om mens vi arbejder, hvordan du enkelt kan forbedre dit hverdags- og festkøkken.

-3 Vi ser på, hvordan et par cowboy tricks kan “pumpe” din aftensmad op til nye højder.

4 Vi spiser, hygger og snakker efterfølgende og bruger 3-4 timer sammen. Cirka fordeling af tid er, 2 –  2 ½ timers køkken arbejde, en times spise, hygge,  plenum et glas vin eller to, altid som afslutning.

Husk altid max 5-6 personer pr. hold. Små hold stor læring.

Agenda for Thomsens køkken-/kokkeskole er følgende:

Små hold, stor læring – en del af Thomsens køkkenskole. Max 6 deltager pr. hold, medmindre andet er aftale. Det kunne være et firma, en mande- eller kvindeklub – hvor deltagertal kan være større, hvis det er aftalt på forhånd.

Priserne svinger, alt efter hvad kurset indeholder, priserne starter ved 400 kr. pr deltager. Ring eller skriv til os og få tilsendt et præcis tilbud alt inklusivt.

Ved firmaarrangementer er priserne altid eksklusiv moms.

Vin- og øl-menu koster ekstra, lidt afhængig hvad vi skal lave af mad på dagen. Vin- og øl menu er afstemt, så alle kan køre hjem efter kursuset.

 

Tapasskolen

På dette kursus lærer vi at lave en lækker tapastallerken. Vi køber de mest naturlige råvarer, der kan findes i supermarkeder, men tænker også ud af boksen og taler om, hvordan du kan få en bedre madoplevelse.

4.1 Vi arbejder med en tallerken eller et par fade med 5-6 varianter af lækkerier: skaldyr, varmrøget laks, serranoskinke, lækker ost, tilbehør, brød, dips og toppings diverse.

4.2 Vi tager udgangspunkt i enkle måder at skabe lækre madoplevelser for dig og dine gæster. Vi laver toppings og pesto, der bør være i ethvert køkken.

4.3 Vi bager et brød, som bliver en del af vores måltid, og efter 2½ timer sætter vi os ned og nyder vores tapas. Vi drikker et godt glas spansk cava eller to.

4.4 Altid max 5-6 personer pr. hold, da små hold giver stor læring.

Den perfekte bøfsandwich.

Vi udfordrer de steder, der laver “Danmarks bedste bøfsandwich”. F.eks. Havnes perles legendariske bøfsandwich.  På dette kursus laver vi en perfekt bøfsandwich med sauce, der ville få vores farmor til at dåne. Vi forbedrer syltesagerne og de stegte løg – saucen ja tak, masser af den.

1.1 Vi forbereder alt, vi skal bruge.

1.2 Vi steger, braser og rister, og arbejder med vores “bøfsandwich de luxe”.

1.3 Vi bygger vores bøfsandwich op og pynter med alle de farver, vi kan finde.

1.4 Vi drikker et par rigtig gode øl, udvalgt af min personlige ølpusher Keld Møller Nielsen, som fortæller øllet historie på en spændende og anderledes måde. Vi garanterer at ingen falder i søvn på dette ”Herre go mad kursus”.

 

Kokkeskole Madudvalg

– 1. Gammeldags oksesteg, dampede kartofler, skysauce, stegte danske gulerødder.

– 2 Saltimbocca af skært kalvekød eller kylling bryst, med salvie og parmaskinke.

– 3 . Kyllinge satay “Thai way”, lynstegte grøntsager med ris eller nudler.

– 4 . Okse satay “Thai way”, lynstegte grøntsager med ris eller nudler.

– 5 Italiensk kødboller M/ tomat sauce nudler eller Ris.

-6 fiskefrikadeller ala Thyborøn, med hjemmerørt remoulade, dampet kartofler, toppet med persille.

-7 Stjerneskud ala Thomsens køkken, så bliver det ikke mere vildt.

– 8 Stegte ande patter, med timiam sky sauce, nye dampet kartofler ”hvis vi er i sæson”, asiatisk salat.

-9 Sherry stegt svinemørbrad, ”the spanish way”, serveres med ris – timian stegte gulerødder toppet med persille.

– 10 Spaghetti carbonara, også som vegetarret med grøntsager.

– 11 Spaghetti bolognese, også med plantefars og masser af grøntsager.

– 12. Spaghetti med pesto.

-13 Spaghetti med klassisk tomatsauce.

-14.  Spaghetti med hvidløg og olivenolie.

-15.  Spaghetti med oliven og kapers.

 

Her er nogle af valgmulighederne for at udvide jeres viden og idé bog for lækker aftensmad til familien Danmark. I har selv mulighed for at udvælge to af retterne, vi skal træne og lave på dagen. Vi laver 4-5 retter afhængigt af sværhedsgraden.

 

Bagekursus / Event

Bagekursus.

Lær at lave 3 slags kvalitetsbrød.

På 3-4 timer arbejder vi med mine erfaringer med at bage gode boller og brød. Som udgangspunkt behøver du ikke at have stor erfaring for at deltage. Det er ikke raketvidenskab at bage et godt brød eller boller. Til gengæld kræver det lyst og åbne øren på dagen.

1.1 Vi arbejder med biga og mindre gær i vores brødbagning.

1.2 Vi gir en grundlæggende oplæring.

1.3 Kurset er målrettet læring og brugbar hjemmebagning, men kan også bruges som firmaevent. Eller at jeres køkken hold henter ny inspiration.

1.5 Vi arbejder med max 5-6 deltagere pr. hold, da jeg mener, at små hold giver stor læring.

 

  1. Pizzabagning Kursus.

Vi laver alt fra bunden på dette kursus, vi snakker om de berømte “cowboy” tricks, som mange professionelle restauranter også arbejder med. Jeg deler mine erfaringer og viden om, hvorfor italienske pizzaer er de bedste, og hvorfor spanierne mener, at pizza er “crap food”.

2.2 Vi laver vores egen tomatsauce og forbedrer vores toppings med de bedste råvarer, som italienske pizzamestre gør.

2.3 Vi laver også et par starter s og en lækker salat, som vi nyder sammen med vores 2-3 slags pizza.

2.4 Kurset er målrettet læring og brugbar hjemmebagning, men kan også bruges som firmaevent.

2.5 Vi arbejder med max 5-6 deltagere pr. hold, da jeg mener, at små hold giver stor læring.

Udvalg af pizzaer vi kunne lave på dagen.

  1. Pizza med mozzarella og pesto.
  2. Pizza med tynde skiver kartofler eller grøntsager.
  3. Pizza med løg og oliven.
  4. Pizza med skaldyr og ansjoser.
  5. Mini pizza med tomatsauce og oste rester.

Vi forbereder også.

2 slags Focaccia brød, vi bruge  feks løg, oliven – rosmarin – curry.

 

Tapasskolen

På dette kursus lærer vi at lave en lækker tapastallerken. Vi køber de mest naturlige råvarer, der kan findes i supermarkeder, men tænker også ud af boksen og taler om, hvor og hvordan du kan få en bedre madoplevelse.

4.1 Vi arbejder med en tallerken eller et par fade med 5-6 varianter af lækkerier: skaldyr, varmrøget laks, Serano skinke, lækker oste, tilbehør, brød, dips og toppings.

4.2 Vi tager udgangspunkt i enkle måder at skabe lækre madoplevelser for dine gæster. Vi laver toppings og pesto, der bør være i ethvert køkken.

4.3 Vi bager et brød, som bliver en del af vores måltid, og efter 2½ timer sætter vi os ned og nyder vores tapas. Vi drikker et godt glas spansk cava til.

4.4 Altid max 5-6 personer pr. hold, da små hold giver stor læring.